Monday, October 15, 2018

GTranslate

Chinese (Simplified) English French German Italian Portuguese Russian Spanish Swahili

Bistandshjælp har en udløbsdato der er overskredet!

August 2012

Dar es Salaam

Har deltaget i møder i parlamentet i Dodoma i en uge her i slutningen af juli. Har talt med parlamentsmedlemmer fra både partierne CCM og CUF om fremtidens udviklingshjælp og hvad parlamentsmedlemmerne ønsker for fremtiden.

Alle fortæller, at Tanzania har et meget stort overskud af højtuddannede personer, som har svært at finde stillinger i det private erhvervsliv til trods for den store økonomiske fremgang Tanzania har oplevet i flere år.

Alle fortæller også, at det ikke er muligt for staten at opsuge de mange højtuddannede, fordi statens indtægter ikke er store nok.

Alle fortæller, at det største problem lige nu for Tanzania er at skabe nok arbejdspladser for alle de højtuddannede men også generelt for den stærkt voksende befolkning.

Alle fortæller, at det er nødvendigt, at mange på landet er nød til at flytte til byerne, lige som i alle andre såkaldte vækstlande/udviklingslande. Derfor skal det gå meget stærkt med at skabe nye arbejdspladser i byerne til den stærkt voksende bybefolkning.

Alle fortæller, at med hensyn til viden kan folk i Tanzania selv, meget bedre end folk der kommer ude fra.

Med slet skjult vrede fortæller parlamentsmedlemmer fra både CCM og CUF, at man ikke i fremtiden ønsker unge mennesker fra Skandinavien, der skal komme til Tanzania og lave kapacitetsopbygning. Man lægger ikke skjul på, at man betragter disse folk som den nye tids missionærer.  Man lægger ikke skjul på, at udefra kommende personer, der ønsker at lave kapacitetsopbygning medvirker til at forhindre den udvikling, som de mennesker der skal styre Tanzania ønsker. Tanzania tilhører befolkningen i Tanzania og ikke de såkaldte donorlande.

Tanzania har 3 ønsker som de synes, at deres gamle venner i Skandinavien kan hjælpe med:

  1. Skandinaviske turister er meget velkomne, fordi det medvirker til øget indkomst for Tanzania og giver mange arbejdspladser.
  2. Skandinaviske virksomheder er meget velkomne til at etablerer sig i Tanzania, enten som rene udenlandske virksomheder eller i samarbejde med lokale virksomheder, fordi det giver arbejdspladser.
  3. Dygtige personer fra Skandinavien er meget velkomne til at søge stillinger i det private erhvervsliv eller ved det offentlige på lige fod med personer fra Tanzania til den løn der betales i Tanzania. Tanzania er ikke interesseret i personer der kommer udefra med penge hjemme fra, fordi de medvirker til at skævvride opfattelsen af leveforholdene i Tanzania.